New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

CV1 - Logs showing 'Failed to set power mode on NVidia adapter. -175' .... any ideas?

wonderbonkwonderbonk Posts: 4
NerveGear
Specifically for a GTX980TI - Curious if this is likely to be a GPU/driver issue, or something on the Rift side of things...

Rift headset shows flashing orange light, static/white flickering. Occasionally, after restarting hardware/software, everything works perfectly for a few seconds- but the display flickers/cuts to black with even the slightest movement of the Rift headset. Touching/repositioning the cord has direct impact on blackout, exactly as expected for a faulty or inconsistent connection. 

This connection issue is also present in occasional flickering loss of HDMI connection, and display flicker-on when changing USB3 ports. Rift sensor and other devices work perfectly in all USB3 ports - all USB/GPU drivers up-to-date, no hardware/compatibility issues.

Answers

  • RobHermansRobHermans Posts: 712
    3Jane
    edited June 2016
    The problem could indeed be the connection of the HDMI cable. If you've not reseated the cable at the headset end yet, I would start there. Also, inspect the video card end of the CV1 cable, check the pins are straight. There have been a few reports of bent pins causing headset failures, even causing damage to HDMI ports on the video card.

    If the cable is not at fault, it may be a power setting either in the BIOS or in the OS. Confirm everything is running in "High Performance" mode, and there's not some kind of power saving going on.

    If you DO suspect a driver issue, use DDU (Display Driver Uninstaller) and perform a clean install of the latest NVidia drivers.
  • orcinusorcinus Posts: 5
    Getting the same issue.
    It wasn't happening on a Radeon Fury X.

    I'm getting it since i've switched to a GTX 1080.
    Additionally, i occasionally see {!ERROR!} [LifeCycle] Transitions Timeout

    Clean install, latest drivers.
  • UdoGUdoG Posts: 42
    Brain Burst

    I got the same error today - Nvidia GTX 1080.

    Someone solved this issue?


  • CytherionCytherion Posts: 4
    edited August 2016
    I'm getting the same error any fix?

    I also have a 1080 GTX using the latest Drivers.

    It's causes my computer to completely lock up as well and I have to restart
  • DNACowboyDNACowboy Posts: 174
    Art3mis
    Me too, this problem has to be resolved.

    Windows 8.1 Gainward GTX 1080 (latest drivers)
    Who is John Galt?
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    OK, got it.
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • gplauringplaurin Posts: 14
    NerveGear
    OK, got it.
    Do you have any update for this? I got the error this morning too.
  • SuperTuckSuperTuck Posts: 119
    Art3mis
    I've been getting it too.
  • WebMaximusWebMaximus Posts: 43
    Brain Burst
    Same problem, using a 980Ti but doesn't look that good with no solution and the initial post was back in June...
  • NikorasuNikorasu Posts: 99
    Hiro Protagonist
    I just checked my logs, and I'm seeing this error a lot too, is it something to be worried about? I haven't noticed anything wrong in this regard.

    [Service_2017-01-08_00.31.06.txt] 08/01 14:07:25.127 {!ERROR!} [Kernel:Default] [DisplayManager] Failed to set power mode on NVidia adapter. -175
    [Service_2017-01-08_00.31.06.txt] 08/01 16:01:27.484 {!ERROR!} [Kernel:Default] [DisplayManager] Failed to set power mode on NVidia adapter. -175
    [Service_2017-01-08_00.31.06.txt] 08/01 16:19:26.706 {!ERROR!} [Kernel:Default] [DisplayManager] Failed to set power mode on NVidia adapter. -175
    [Service_2017-01-08_00.31.06.txt] 08/01 16:19:31.705 {!ERROR!} [Kernel:Default] [DisplayManager] Failed to set power mode on NVidia adapter. -175
    Also, I've got an nvidia 970.
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    I believe that is in everyone's logs. I see it all the time and I'm not sure it's issue for concern.
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • Techy111Techy111 Posts: 5,140 Volunteer Moderator
    https://www.drivereasy.com/knowledge/solvednvidia-display-driver-stopped-working-and-has-recovered/

    Not exactly the same but may help some ? Or maybe roll back to your last stable driver ?
    A PC with lots of gadgets inside and a thing to see in 3D that you put on your head.
    And FlyInside Forum Admin.
    Flyinside Flight Simulator RELEASED.
  • LukimatorLukimator Posts: 27
    Brain Burst
    What about the "Sensor X  got tracking event with error code 0" messages? I get them all the time but I don't know if I should
  • azmand01azmand01 Posts: 12
    NerveGear
    in my case I got the same error.  In my case it freezes whatever game I am on. I can not past a few minute playing.
Sign In or Register to comment.