New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

Sensors will not work on Asus ROG Zenith Extreme mobo

mncrdmncrd Posts: 1
NerveGear
I am trying to set up the Oculus system.  I have followed the instructions and am stuck on the setup screen.  The headset is registered as OK, however the Sensors will not register.  I have tried plugging them into every single USB port.  I also tested the headset in the different USB ports and it worked in every single one.  The sensors will just not be recognized.  I see in Device Manager there are two CV1 Camera items listed which say they have no driver.

Comments

  • kroordakroorda Posts: 1
    NerveGear
    I am having this same issue with the oculus rift set up on my razor blade laptop. Have you figured out the issue yet? 
  • KNP54KNP54 Posts: 281
    Nexus 6
    edited April 2018
    I have a friend who recently bought a Rift and had the same issue! The solution was to run:
    C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-drivers\oculus-driver.exe
    before running the setup again.


    Specs: Delidded i7-8086k @ 5.0 GHz all cores, NZXT X52 cooler, 32GB G.Skill 3200MHz, ASRock Z370 Gaming-ITX/ac, Asus GTX 1080 Strix, Corsair SF600 platinum, Samsung 970 EVO M.2 NVMe 1TB, Samgung 850 EVO 500GB + 840 EVO 500GB in raid0, Seagate Ironwolf 10TB, Louqe Ghost S1, Asus PB287Q 3840x2160 @ 60Hz, Samsung SyncMaster 226BW 1680x1050 @ 60Hz. Oculus Rift S.
  • ScootsieScootsie Posts: 1
    NerveGear
    I had the same issue, i executed oculus-driver.exe (as mentioned above) during the installation and that fixed everything.
Sign In or Register to comment.