New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

[SOLVED] Oculus software install keeps failing

Ihs4hnIhs4hn Posts: 9
Brain Burst
edited August 2018 in Support
Hi, sorry but I need some help with installing oculus setup.Im running windows 10 with an administrator account. I already disabled the real time protection on windows defender, but my install keeps failing  saying restart computer, that it encountered an error during installation. I tried moving the installer exe to my C: hard drive, but I get the same error. 

This is the LOG where it fails

[Debug] [14-08-2018 16:48:23] Adding inbound rule for package oculus-worlds: path [C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-worlds\Home2\Binaries\Win64\Home2-Win64-Shipping.exe] name [oculus-worlds:Home2\Binaries\Win64\Home2-Win64-Shipping.exe]
[Debug] [14-08-2018 16:48:23] Adding outbound rule for package oculus-worlds: path [C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-worlds\Home2\Binaries\Win64\Home2-Win64-Shipping.exe] name [oculus-worlds:Home2\Binaries\Win64\Home2-Win64-Shipping.exe Outbound]
[Debug] [14-08-2018 16:48:23] Adding inbound rule for package oculus-client: path [C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-client\OculusClient.exe] name [oculus-client:OculusClient.exe]
[Debug] [14-08-2018 16:48:23] Adding outbound rule for package oculus-client: path [C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-client\OculusClient.exe] name [oculus-client:OculusClient.exe Outbound]
[Debug] [14-08-2018 16:48:23] Install 'Dawn.Setup.InstallFirewallRulesStep' succeeded.
[Info] [14-08-2018 16:48:23] Driver version from supplied version file: 1.18.0.426075
[Error] [14-08-2018 16:48:52] Process C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-drivers\oculus-driver.exe exited with code -532462766 (failure).
[Debug] [14-08-2018 16:48:52] Install 'Dawn.Setup.InstallDriversStep' failed.
[Warning] [14-08-2018 16:48:52] Rolling back installation.
[Error] [14-08-2018 16:49:00] Process C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-drivers\oculus-driver.exe exited with code -532462766 (failure).
[Debug] [14-08-2018 16:49:00] Uninstall 'Dawn.Setup.InstallDriversStep' failed.
[Debug] [14-08-2018 16:49:00] Firewall service status: Running
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.InstallFirewallRulesStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.InstallChunkedPackagesStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.InstallPackagesStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.SetEnvironmentVariablesStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.CreateRegistryKeysStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Uninstall 'Dawn.Setup.ExtractLibrarianStep' succeeded.
[Debug] [14-08-2018 16:49:01] Partial uninstall: True


Thanks for your help

Comments

  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    It looks like the drivers are failing to install. Is Windows fully updated?
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • Ihs4hnIhs4hn Posts: 9
    Brain Burst
    Latest updates went through earlier today, and I have automatic updates so everything should be up to date.  I just installed the software on my gaming laptop, no problems, but I really want to use it on my desktop. 
    Thanks 
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    Can you try running the driver exe in here?
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • Ihs4hnIhs4hn Posts: 9
    Brain Burst
    Im not at home atm, I will try it out and get back to you, Thanks 
  • Ihs4hnIhs4hn Posts: 9
    Brain Burst
    Can you try running the driver exe in here?
    I just tried it, the exe wont work. After I agree to run it as admin, nothing happens. I think this might be the problem. 
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    It won't show you anything on the screen, even if it's working. Can you check in Device Manager, are there any yellow warning icons?
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • Ihs4hnIhs4hn Posts: 9
    Brain Burst
    Device manager doesnt show anything in yellow, and I dont see any devices related to oculus either. 
  • LZoltowskiLZoltowski Posts: 6,776 Volunteer Moderator
    edited August 2018
    Just as an experiment, could you create a new user with admin in windows, and run setup under that new user? This should rule out any strange profile limitations.

    Note: DO NOT run the setup file as admin, just double-click it.
    Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
    ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

    Be kind to one another :)
  • LZoltowskiLZoltowski Posts: 6,776 Volunteer Moderator
    also please make sure you have ran any outstanding windows updates
    Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
    ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

    Be kind to one another :)
  • LZoltowskiLZoltowski Posts: 6,776 Volunteer Moderator
    I have seen this odd issue a few times, some sort of strange Microsoft cloud profile issue. Glad it worked! :) Have fun, we are always here if you have any more issues!
    Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
    ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

    Be kind to one another :)
  • Prem1980Prem1980 Posts: 8
    NerveGear
    LZoltowski, good day and how you doing brother.  Please u need your help.  I purchased Republique VR, I am using Samsung S8 with 49GB internal memory with 3GB ram. Everytime I download the game,  it downloads about 600 -1.5gb data then just says download failed.  My wifi is 1mbps and stable.  I tried about 10 times, factory resetted my phone, deleted and reinstalled  Oculus home but always some issue, any advise brother. I really love to have this game man.
  • BiggtrBiggtr Posts: 1
    NerveGear
    Please help this Grandma 
    I purchased an Oculus Go for my grandson and it has worked fine since Christmas 
    Today after fully charging it plays the start up music but then go to 3 dots which continue to “load” but never does anything else!
    How do I fix this??
  • OculusSupportOculusSupport Posts: 1,318 Oculus Staff
    Biggtr said:
    Please help this Grandma 
    I purchased an Oculus Go for my grandson and it has worked fine since Christmas 
    Today after fully charging it plays the start up music but then go to 3 dots which continue to “load” but never does anything else!
    How do I fix this??

    Hey Biggtr, I'm sorry to hear you're having issues with your Oculus Go. If the Go isn't starting up, I recommend you try a factory reset. Just make sure that your Oculus Go is fully charged before resetting it. Instructions on performing a reset are available here https://support.oculus.com/166300084150879 . If you're still having issues, please create a support ticket at https://support.oculus.com/885981024820727 so we can help you out. Thanks! -Rick


  • InEquiInEqui Posts: 1
    NerveGear
    I have seen this odd issue a few times, some sort of strange Microsoft cloud profile issue. Glad it worked! :) Have fun, we are always here if you have any more issues!
    One and a half year later...and this solved my problem with installation as well.
    Thank you so much.
  • clamo636clamo636 Posts: 1
    NerveGear
    Ihs4hn said:
    Just as an experiment, could you create a new user with admin in windows, and run setup under that new user? This should rule out any strange profile limitations.

    Note: DO NOT run the setup file as admin, just double-click it.
    My friend, your a genius. I was running my windows 10 in an account logged in to hotmail , so my name was [email protected] or something like that.  I didnt want to create a new account just yet, so I changed it to a local account, and I just run the oculus software setup and it worked! 
    Thanks so much! and I hope this helps if someone has the same problem. 

    after months of beating my head in the wall on this, I decided to give this crap another try. and it worked. even though my pc was logged in to my microsoft account, it STILL wouldn't install. after playing around with it, it finally completes. I think it was just logging out and back in that fixed it.
Sign In or Register to comment.