Oculus Home 1.30 - Can't Disable Launch when Windows Starts Up — Oculus
New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

Oculus Home 1.30 - Can't Disable Launch when Windows Starts Up

DaftnDirectDaftnDirect Posts: 4,721 Valuable Player
edited August 2018 in General

As per the title, unless it's late and I'm too tired to see something obvious.


I had disabled auto-start when Windows starts-up in 1.29 but I can't remember if it was an option in Home or I'd disabled it via Windows task manager. Either way, I can't seem to be able to stop 1.30 from launching at every start-up. What am I missing this time?

Intel 5820K OC@4Ghz, Titan X (Maxwell), 16GB Corsair Vengeance DDR4, ASRock X99 Taichi, Samsung 500Gb 960 Evo M.2, Corsair H100i v2 Cooler, Inateck KTU3FR-4P USB 3 card, Windows 10 Pro v1903 (18362.175)

Comments

  • dburnedburne Posts: 2,313 Valuable Player
    edited August 2018
    Don

    EVGA Z390 Dark MB | I9 9900k| EVGA 2080Ti FTW3 Ultra |32 GB G Skill 3200 cl14 ram | Warthog Throttle | VKB Gunfighter Pro/MCG Pro grip | Crosswind Pedals | EVGA DG 87 Case|
  • Techy111Techy111 Posts: 5,812 Volunteer Moderator
    +1 me also
    A PC with lots of gadgets inside and a thing to see in 3D that you put on your head.

  • Techy111Techy111 Posts: 5,812 Volunteer Moderator
    edited August 2018
    And an added one to this, under devices it says my usb drivers need updating with a warning triangle, they are upto date. Go back to home then into devices again and all is green ? Anyone else getting this ? @cybereality ??? Bug ?
    A PC with lots of gadgets inside and a thing to see in 3D that you put on your head.

  • dburnedburne Posts: 2,313 Valuable Player
    edited August 2018
    You guys should consider making these posts in the 1.30 PTC thread. ( assuming you are running 1.30).
    Also submit feedback to Oculus as well. The more reports they get via the feedback maybe the quicker they can get on some of these things.

    Don

    EVGA Z390 Dark MB | I9 9900k| EVGA 2080Ti FTW3 Ultra |32 GB G Skill 3200 cl14 ram | Warthog Throttle | VKB Gunfighter Pro/MCG Pro grip | Crosswind Pedals | EVGA DG 87 Case|
  • Techy111Techy111 Posts: 5,812 Volunteer Moderator
    Done ;)
    A PC with lots of gadgets inside and a thing to see in 3D that you put on your head.

  • DaftnDirectDaftnDirect Posts: 4,721 Valuable Player
    edited August 2018
    Thanks guys, I didn't notice there was a 1.30 thread, just saw the 1.29 thread title, will add my 2 cents to that thread.

    I have 2 big things (& no, that doesn't mean I should be in a circus). 1 thing is lack of control... hate it! Second thing is energy use. I've made this point several times, but I'll make it again... Home initiates increased power use of your GPU, even when you're not usinng your headset and it's only apparent when monitoring GPU temps as Windows doesn't report this GPU utilisation. My temp rises from an initial 42 deg to 65 within a minute and returns to 42 only after closing Home. It's not enough of a rise to make fan noise noticeable so I only know it's happening by checking temps.

    Really needs to be sorted.
    Intel 5820K OC@4Ghz, Titan X (Maxwell), 16GB Corsair Vengeance DDR4, ASRock X99 Taichi, Samsung 500Gb 960 Evo M.2, Corsair H100i v2 Cooler, Inateck KTU3FR-4P USB 3 card, Windows 10 Pro v1903 (18362.175)
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    This is an issue with the 1.30 Public Test Channel release. We're aware of the problem and are looking to fix it for the official release (if possible). Also, if you are in the PTC, it's best to expect there to be bugs and report them through the app (Help Center -> Provide Feedback in the lower left of Oculus app) as that will help engineering solve the problem. Thanks.
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
  • Digikid1Digikid1 Posts: 1,859 Valuable Player
    Oh it’s possible. You cannot tell us that it isn’t. 
  • DaftnDirectDaftnDirect Posts: 4,721 Valuable Player

    Yep, I've added my comments via the app's feedback, will make sure I always do that in the future. That's not to say I won't occasionally vent my spleen in the forum... cos forums are all about being angry and mouthy.


    (no they're not kids... use Twitter for that)

    Intel 5820K OC@4Ghz, Titan X (Maxwell), 16GB Corsair Vengeance DDR4, ASRock X99 Taichi, Samsung 500Gb 960 Evo M.2, Corsair H100i v2 Cooler, Inateck KTU3FR-4P USB 3 card, Windows 10 Pro v1903 (18362.175)
  • cyberealitycybereality Posts: 26,156 Oculus Staff
    Yeah, venting on the forum is fine (we'll it happens). Just trying to set expectations that if you opt-in to beta releases, there may be weird issues that are not finished. That's all.
    AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i
    Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV
Sign In or Register to comment.