New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

I have to reinstall my GPU driver ever time I play VR.... whats going on?

Dark_BishopDark_Bishop Posts: 3
NerveGear

Okay so I’m having some interesting computer issues.

Every time I start my computer up and, of course it auto loads Oculus Home, my performance falls into the red and VR is unplayable. In task manager it says GPU usage is at 100% in Oculus Home2 and CPU is a 100% as well. But I found a fix for this issue. I simply have to reinstall my GPU’s driver, restart, and then everything is buttery smooth afterwards. GPU and CPU usage drops back down to normal and my performance is solid green. So I usually play VR in the evenings and every-time I turn on the computer for a VR session I have this exact same issue so I’ve been doing this EVERY SINGLE TIME I turn my computer on to play VR. Whats funny is that when I restart my computer immediately after updating the GPU driver - it runs just fine. But if I wait a day and then start my computer up, what ever fix it was that I did the day before gets erased and I have to do the whole process all over again.

Does anyone have any idea what could be causing this?

I would appreciate any insight.

Here are my specs:

(Intel i5-8400 6 Core Processor, AMD RX 580 4GB, 12GB DDR4 RAM, 500GB SSD, Win 10 Home 64-bit)

Comments

  • JylaJyla Posts: 1
    NerveGear
    Interesting how you have not got an answer to this....have you managed to sort it out? I have the exact same problem, I am running it on asus ROG zepyrus GX501
Sign In or Register to comment.