New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

"new drivers are required" loop

yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
Brain Burst
i am having an issue with my oculus app, it keep looping and asking me to install drivers over and over. and every time it also creates and error file that states "Server closed connection" and i cant get it to stop. all my drivers are up to date, Ive tried to use oculus setup to completely re install. and the same issue occurs.
(on the last image it does not show up for about 20 sec and then it tells me it cant find my headset(which it does after a little bit)and then it pops up with this god forsaken message.)
 

Comments

  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    this also happens when in the setup part of the app 
  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    it shows also on the setup part when i let the parts load instead of clicking anything, the HDMI and usb3.0 connections are good. but it will keep loading the 2.0 one. 
  • nalex66nalex66 Posts: 5,405 Volunteer Moderator
    edited May 2019
    i am having an issue with my oculus app, it keep looping and asking me to install drivers over and over. and every time it also creates and error file that states "Server closed connection" and i cant get it to stop. all my drivers are up to date, Ive tried to use oculus setup to completely re install. and the same issue occurs.
    (on the last image it does not show up for about 20 sec and then it tells me it cant find my headset(which it does after a little bit)and then it pops up with this god forsaken message.)

    That message refers to Oculus drivers, not your video card or USB drivers. Not sure why it's getting a server disconnect, though. I had an Oculus driver update the other day, I clicked Install Now, the software shut down for a minute, then restarted and was good to go.
    i7 5820K @ 4.25GHz | EVGA GTX 1080 SC | Gigabyte GA-X99-UD4 | Corsair DDR4 3000 32GB | Corsair HX 750W
    SSDs: Intel 660p M.2 2TB, Samsung 860 Evo 1TB, 850 Evo 1TB, 840 Evo 1TB | Startech 4 controller PCIe USB 3.0
  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    also when in vr, it just said that it needs sensors, there is no tracking beyond just looking around.
  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    it is really odd and annoying af
  • OculusSupportOculusSupport Posts: 765 Oculus Staff
    Hey @yomustdie94, I'm sorry to hear you're having problems with installing the Oculus drivers. You can also try installing the drivers by following these steps:
    1. Close the Oculus app
    2. Press the Windows key + R on your keyboard to open the Run command
    3. Enter C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-drivers
    4. Open oculus-driver. Give it a minute or two. It may not appear to be doing anything but it should install the drivers in the background.
    Also, I recommend try connecting your sensors to different USB ports. If you're still having issues, please contact support at https://support.oculus.com with your Oculus diagnostic logs so we can help you with this. Instructions on gathering logs are available here https://support.oculus.com/172672339980954 

    Thanks,
    -Rick
  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    here is the thing , and im gonna start a ticket
  • TomCgcmfcTomCgcmfc Posts: 2,121 Valuable Player
    Just my experience but often these online updating problems are due to either some virus checkers and/or a poor internet connection.

    Custom built gaming desktop; i9 9900k (water cooled) oc to 5ghz, gtx 1080 ti, 32 gb 3000hz ram, 1 tb ssd, 4 tb hdd.  Asus  ROG Maximus xi hero wifi mb, StarTech 4 port/4 controller sata powered usb3.0 pcie card, Asus VG248QE 1080p 144hz gaming monitor, Oculus Rift cv1 w/2x sensors, Vive Pro w/2.0 base stations/controllers, Quest w/Link and VD wireless (good/close 5Ghz wifi and PC with Ethernet cable to my Router).

  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    i dont have antivirus installed , because fresh install of windows with all of its updates, and my internet is fine. i just played battlefield 4 with no issues
  • yomustdie94yomustdie94 Posts: 23
    Brain Burst
    i have fixed my issue, i did this
    aswell as goto the beta version of oculus, and i also found the original disk for my expander card. i must have had the one for my old expander. (driver disk)
Sign In or Register to comment.