New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

When are Oculus going to fix the website login issues?

RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
Just like the title says "When are Oculus going to fix the website login issues?" Maybe @ShowbizDonkey can answer the question because this problem has being going on forever. I login to the first page, but then I have to login again to the forums and just sit there forever watching it try to login. Sometimes it will work and then other times it's just pot luck. I'm sure it was @ShowbizDonkey who said this would be fixed sometime ago now?

Comments

  • RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
    I'll take that to mean never then :p
  • ZenbaneZenbane Posts: 16,779 Valuable Player
    It isn't consistent for all users, so it probably won't be something that they "can" fix. I've had problems before, but after 3+ years on this forum, I've had issues less than 12 times total. Have you tried it with different web browsers and checked all browser settings?
    Are you a fan of the Myst games? Check out my Mod at http://www.mystrock.com/
    Catch me on Twitter: twitter.com/zenbane
  • RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
    edited August 2019
    Yes, I've tried chrome firefox and Opera. It took me about 9 attempts 2 days ago and about 7 attempts yesterday to try and login. I kept getting logged out for some reason when closing the browser. I can't find the other thread about this, but I was sure that ShowBizDonkey said it was something they were looking at fixing. I might have mistaken it for a different thread though.
    I've never had this problem on any website apart from this one when it comes to logging in, that is unless the sever is down on another website. This isn't got good if new people are looking to join the forum. I know if I didn't know about the problem already, then I would have probably just given up after a few times of trying.
  • ZenbaneZenbane Posts: 16,779 Valuable Player
    edited August 2019
    That almost sounds like a conflict between login sessions. As if an older session conflicted with a new one. Did you try the whole "clear everything" from all browsers?

    Also, give it a shot using the "incognito mode" or Opera's privacy mode.
    Are you a fan of the Myst games? Check out my Mod at http://www.mystrock.com/
    Catch me on Twitter: twitter.com/zenbane
  • RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
    I'll have a mess around see what I can come up with. I might even reinstall windows since it's been a while.
  • Nekto2Nekto2 Posts: 370
    Trinity
    RedRizla said:
    Just like the title says "When are Oculus going to fix the website login issues?" Maybe @ShowbizDonkey can answer the question because this problem has being going on forever. I login to the first page, but then I have to login again to the forums and just sit there forever watching it try to login. Sometimes it will work and then other times it's just pot luck. I'm sure it was @ShowbizDonkey who said this would be fixed sometime ago now?

    https://forums.oculusvr.com/community/discussion/comment/674738/#Comment_674738
    You need to enter Captcha. But ... you can't see it
    Instead of clicking on "Sign In" you should right click and select "copy URL/link" of "Sign In" button/link. You will have URL:
    https://forums.oculusvr.com/community/entry/oculusconnect
    Go there and answer captcha to log in.
  • ShowbizDonkeyShowbizDonkey Posts: 306 Oculus Staff
    You're right, we have been working on this one for a while and are unfortunately still working on it. The repro on this issue is super unreliable from what we've seen. I've hit the issue myself, but 98% of the time I'm either already logged in as expected or I'm able to log in no problem. We have not yet been able to pin down what the root cause is for those times when things don't work as expected.

    Really sorry for the issues folks are hitting here. I'll continue to push on this.
  • Nekto2Nekto2 Posts: 370
    Trinity
    edited August 2019
    The repro on this issue is super unreliable from what we've seen. I've hit the issue myself, but 98% of the time I'm either already logged in as expected or I'm able to log in no problem. We have not yet been able to pin down what the root cause is for those times when things don't work as expected.
    It is very precise: captcha on the page: https://forums.oculusvr.com/community/entry/oculusconnect
    This page is called with JS on Sign In button click and you can't see it. So you can't see captcha blocking login process.

  • RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
    Nekto2 said:
    The repro on this issue is super unreliable from what we've seen. I've hit the issue myself, but 98% of the time I'm either already logged in as expected or I'm able to log in no problem. We have not yet been able to pin down what the root cause is for those times when things don't work as expected.
    It is very precise: captcha on the page: https://forums.oculusvr.com/community/entry/oculusconnect
    This page is called with JS on Sign In button click and you can't see it. So you can't see captcha blocking login process.

    So is this an easy fix if this is what's causing it?
  • RuneSR2RuneSR2 Posts: 7,142 Valuable Player
    I probably have this problem 10-15 times each year - but I'm using at least 5 different computers and my phone(s). One day I had to give up on one PC, the sign-in animation kept running but nothing happend - when I started the same PC the next day I was logged in. God works in mysterious ways, lol. 
    Intel i7 7700K (4.5 GHz); MSI GeForce GTX 1080 8GB Gaming X (oc 2100 MHz gpu boost, 11 GHz mem speed); 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 MHz; MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC (VR-Ready) mainboard; Samsung 960 Evo M.2 SSD + Toshiba P300 HD; Windows 10 OS; Valve Index and Oculus Rift CV1 - the latter nearly always using super sampling 2.0. 

    "Ask not what VR can do for you – ask what you can do for VR"
  • ShowbizDonkeyShowbizDonkey Posts: 306 Oculus Staff
    RedRizla said:
    Nekto2 said:
    The repro on this issue is super unreliable from what we've seen. I've hit the issue myself, but 98% of the time I'm either already logged in as expected or I'm able to log in no problem. We have not yet been able to pin down what the root cause is for those times when things don't work as expected.
    It is very precise: captcha on the page: https://forums.oculusvr.com/community/entry/oculusconnect
    This page is called with JS on Sign In button click and you can't see it. So you can't see captcha blocking login process.

    So is this an easy fix if this is what's causing it?
    I'm told it's not an easy fix. Or at least an easy fix has not yet been identified. I passed along the captcha comments / reports when they first came up. Trust that I want this resolved as much as you all.
  • RedRizlaRedRizla Posts: 8,022 Valuable Player
    edited August 2019
    I'm told it's not an easy fix. Or at least an easy fix has not yet been identified. I passed along the captcha comments / reports when they first came up. Trust that I want this resolved as much as you all.
    Well I guess I have to ask the question. Why does Oculus use such a login system when other websites I login to don't have this kind of issue? I think this is the only website I've come across that has this problem.
  • ZenbaneZenbane Posts: 16,779 Valuable Player
    It's a Vanilla Forum thing. And a common issue if you search for the problem with the keyword "vanilla forums"
    Are you a fan of the Myst games? Check out my Mod at http://www.mystrock.com/
    Catch me on Twitter: twitter.com/zenbane
Sign In or Register to comment.