New to the forums? Click here to read the "How To" Guide.

Developer? Click here to go to the Developer Forums.

Rift S Sound Device Issue

oOZeitgeistOooOZeitgeistOo Posts: 3
NerveGear
Everytime when i play my Sound Device (Rift S) disconnects (I get a quick Freeze and then i cant hear nothing). I have to deactivate and active all Sound Devices and then it works, but when im Ingame after  a couple of minutes it happenns again. I know there is a Problem with Windows 1909 Build ...

... BUT, what can i do to fix this annoying Issue ? On my Support Ticket i get no Answer.
I have tried everything (all recommended Things on the  Support Page).

Make it sense to downgrade to an older Windows Build ? I`m sure im not alone with this Problem. Any Fixes ? Would be nice if someone can help me where had this same  Issue.

Comments

  • AnolCorzairAnolCorzair Posts: 4
    NerveGear
    Hello, I have the same issue. So this is software problem.. Hopefully it will be fixed soon.

    How long you ingame untill that happens? For me it is kind of 30-40 minutes
  • oOZeitgeistOooOZeitgeistOo Posts: 3
    NerveGear
    Maybe 10 minutes? I have bought now an Inatek PCI Card to get the USB Power direct from the PSU. Maybe this helps.
  • AnolCorzairAnolCorzair Posts: 4
    NerveGear
    edited February 11
    Reply pls in this topic if it helps then
  • oOZeitgeistOooOZeitgeistOo Posts: 3
    NerveGear
    edited February 14
    My Sound Issues are gone after installing the Card. Give it a try too if you want
    I cant post Links because i have to be hanging around longer here, but this is the Card
    Inateck PCIe USB 3.0 card 4 ports with 2 SATA power cables, KTU3FR-4P



  • AnolCorzairAnolCorzair Posts: 4
    NerveGear
    So it looks like power consumption issue. 

    Also for me it was kind of fixed for 5 days or so. I played a lot of sessions more than 2 hours each and everything was fine till yesterday. For some reason it's back. Well, if I don't find any software solve I'll probably take your advice. Thanks for answer.
  • HardGlockHardGlock Posts: 6
    NerveGear
    I found that with sound cutting out it was a 'running out of RAM' issue.  I doubled my RAM and that issue disappeared.  The mic, well, that's a whole different question....
Sign In or Register to comment.