Deploying to Oculus Quest Error, Missing Oculus Subsystem Module — Oculus
Welcome to the Oculus Developer Forums!

Your participation on the forum is subject to the Oculus Code of Conduct.

In general, please be respectful and kind. If you violate the Oculus Code of Conduct, your access to the developer forums may be revoked at the discretion of Oculus staff.

Deploying to Oculus Quest Error, Missing Oculus Subsystem Module

PerlionPerlion Posts: 2
NerveGear
When I deploy to the quest from Unreal Engine, I get the following error: "LogModuleManager: Warning: ModuleManager: Module 'OnlineSubsystemOculus' not found - its StaticallyLinkedModuleInitializers function is null."

From what it looks like the module for the oculus subsystem is not being included with the package for android and I'm not sure why this would be happening.

My build.cs is setup as follows:
 PCHUsage = PCHUsageMode.UseExplicitOrSharedPCHs;
        PublicDependencyModuleNames.AddRange(new string[]
        {
              "Core",
              "CoreUObject",
              "Engine",
              "InputCore",
              "HeadMountedDisplay",
              "UMG",
              "LibOVRPlatform",
              "OnlineSubsystem",
              "OnlineSubsystemUtils"
        });
        PrivateDependencyModuleNames.AddRange(new string[]
        {
            "OnlineSubsystem",
            "OnlineSubsystemOculus"
        });
        PublicDefinitions.Add("HMD_MODULE_INCLUDED=1");
    }
My .uproject file is setup as:
{"FileVersion": 3,"EngineAssociation": "4.22","Category": "VR Projects","Description": "","Modules": [{"Name": "KrazyKarts","Type": "Runtime","LoadingPhase": "Default","AdditionalDependencies": ["Engine","OnlineSubsystemUtils","UMG"]}],"Plugins": [{"Name": "SteamVR","Enabled": false},{"Name": "MagicLeap","Enabled": false,"SupportedTargetPlatforms": ["Lumin"]},{"Name": "OnlineSubsystemIOS","Enabled": false,"SupportedTargetPlatforms": ["IOS","TVOS"]},{"Name": "PerforceSourceControl","Enabled": false},{"Name": "PhysXVehicles","Enabled": false},{"Name": "OnlineSubsystemOculus","Enabled": true}],"TargetPlatforms": ["Android","WindowsNoEditor"]}

DefaultEngine.ini is setup as:
[OnlineSubsystem]
DefaultPlatformService=Oculus

[OnlineSubsystemOculus]
bEnabled=true
OculusAppId=[my app id]
RiftAppId=[my app id]
Android/AndroidEngine.ini
[OnlineSubsystem]
DefaultPlatformService=Oculus
The oculus online subsystem is enabled in my plugins along with the oculus VR plugin, anything related to steam VR is also disabled.

Is there a way to explicitly ensure that the Oculus Online Subsystem is packaged with my project? I believe the issue is stemming from there 

Comments

  • SurelyExplodingSurelyExploding Posts: 1
    NerveGear
    Hey, hope it's alright to bump this, but did you find a fix for this? I'm having the same issue.
Sign In or Register to comment.