cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Developer Mode Issues Update

mouse_bear
Oculus Community Manager
Oculus Community Manager

Hello everyone,

 

Thank you all for your reports and your patience on this issue! In regards to developers being unable to enable Developer Mode in the Oculus app, a new update has been pushed to fix the issue. Please update your Oculus app to the latest version (as of the date of this post) and try enabling Developer Mode once more.

 

Update 11/8The fix pushed to the latest App Update does not seem to have fixed the issue for all developers. At this time we are re-opening the issue and will update this post as well as this forum thread with any relevant details.

 

In the meantime, many of our awesome developers have shared that verifying using a Credit Card allowed the Developer Mode option to appear. 

 

Update 11/15: We have received reports that this issue has been fixed for most developers experiencing this issue. Please log out and log back into your Oculus app and try enabling Developer Mode once more. If you still experience the same issue, please reach out to our team at https://developer.oculus.com/support (click "Contact Us") and we'll dive deeper.

34 REPLIES 34

I managed to get dev mode enabled on my Quest 2. It seems like if you already have a credit card tied to your account and you cannot enable dev mode, then you will need to remove that card and add it back in order for it to show up.

mouse_bear
Oculus Community Manager
Oculus Community Manager

Update 11/15: We have received reports that this issue has been fixed for most developers experiencing this issue. Please log out and log back into your Oculus app and try enabling Developer Mode once more. If you still experience the same issue, please reach out to our team at https://developer.oculus.com/support (click "Contact Us") and we'll dive deeper.

View solution in original post

Cabby25
Level 2

I am having this problem as well… I tried the suggested fix and no luck. Please let me know if there’s anything else that can be done!

nick-o-brick-o
Level 2

Indeed, had to wipe all data of the Oculus of on my Android phone, then the devices menu appeared.

WarBunny
Level 2

As of today, Dev mode for me is now accessible again. I'll try to add all the things I have tried to get to this point.

First, update headset.

Second, clear app data on Phone app. Then reload info and log into app and then re-setup headset in app.

Fifth, check/enable two factor authorization in the app(user>account settings>two factor).

Sixth, delete payment methods on Oculus account. Then Re-enter payment in BOTH the app and PC Oculus program. 

I hope some of these suggestions help 🙂