cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unable to use Quest 2 link after V23 update

VRSNB
Level 2
It was good until yesterday, but it's not recognized after v23 update. I don't think there's anything wrong with the usb connection.
43 REPLIES 43

sammy281
Level 3
hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY

sammy281
Level 3
hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY

TomCgcmfc
Level 15
That's just the normal thing we all need to do with any VR headsets = disable usb power savings.  What he does not mention is that you should also go into win10 device manager and do this with all your usb ports.  He is just doing it with win10 power plan settings.
9 9900k, rtx3090, 32 Gb ram, 1tb ssd, 4tb hdd. xi hero wifi mb, Corsair 1000w. Rift cv1, Quest 1, Vive Pro.

TomCgcmfc
Level 15

sammy281 said:

hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY


That YT vid only mentions the fix that all us VR users should know.  That is, to disable all usb port power savings.  Not exactly earth shattering info imho.

As far as the other setting, I'm using OTT to set these values.
9 9900k, rtx3090, 32 Gb ram, 1tb ssd, 4tb hdd. xi hero wifi mb, Corsair 1000w. Rift cv1, Quest 1, Vive Pro.

AirAlvaro
Level 2

sammy281 said:

hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY


Solved for me. Ty a lot

sammy281
Level 3
hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY

sammy281
Level 3
hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY

KomoKaru
Level 3


sammy281 said:

hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY


Man, its works!!!! this is amazing!! The oculus support tried for a week and nothing, and you come and powww!!!!! I suck your dick!


DaftnDirect
Volunteer Moderator
Volunteer Moderator
I've merged a number of threads, all relating to Link problems incurred after the v23 update (I think there have been 6).

It's really useful to have a single thread on any given problem as commonalities are easier to identify as well as solutions offered (if there is one) without having to repeat it in multiple threads.

It also helps that other member's posts aren't too quickly relegated down the forum as they would more likely then be ignored. Previous threads on the same subject also get pushed down which makes it more likely that those would be ignored also, which just perpetuates the problem of duplicate topics.

With so many new users this is going to become an ever bigger problem, please before creating a thread, do a quick search to see if there is already a thread on the subject and add your comment to that.

Thanks.

Intel 5820K OC@4Ghz, Titan X (Maxwell), 32GB Corsair Vengeance DDR4, ASRock X99 Taichi, Samsung 500Gb 960 Evo M.2, Corsair H100i v2 Cooler, Inateck KTU3FR-4P USB 3 card, Windows 10 Pro v20H2 (19042.867)

WeritoM
Level 2

sammy281 said:

hello if you updated to version 23 and the Oculus Link does not work for you. It is because as modified the OculusDebugTool tries to leave it as it came
distortion curvature default
encode resolution width 0
encode bitrate 280
youtube.com/watch?v=ipVVzWkDCNY


It worked.
Thank you very much!