cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

"Oculus isn't working properly" and "Oculus Link stopped working" no matter what I do

Anthony9980
Level 2

Hello, everyone. Have to post here as a last resort, since I don't know what else to do 😞

 

I have bought a Quest 2 two weeks ago. and on the first day of the purchase Link worked properly, and the experience was amazing. On the day after that - it just stopped working, with no apparent reason. The PC was new, USB port never used before, cable was a brand-new Oculus Link. But all I get is three dots for a few seconds, and then I am back in Oculus Home. Oculus app passes all tests, and I can easily transfer files to the headset, but no ability to use Link

 

I have contacted support, who after a generic reply just ignores me for two weeks already. And I have read countless forums, reddits, watched countless videos with no end in sight

 

What I did already:

1. Check compatibility (Ryzen 3600 & AMD 5700 XT) - compatible

2. Downgrade AMD drivers

3. Opt it an out of beta in Oculus App

4. Factory reset Oculus, re-install the app

5. Manually downgrade the Oculus app

6. Install/Remove Virtual Desktop Streamer, including directly removing any leftover drivers

7. I have bought also another compatible cable, so I have official Facebook Link and third party-one, both not working

8. Set Real-time priority to any oculus-related process in the Task Manager

9. I also did a full re-install of Windows, also with no results

 

The only possible issue which I still see, myself, is that the version of Oculus on the headset and the Oculus app do not match exactly, and I was not able to match them... Headset is on v27, while my app is still v26. If I use the Beta channel, the app can be upgraded to v27, but the full version number is still a bit different

 

The logs show several interesting parts, which I honestly don't get. Does anyone, maybe, know what I should be looking into? I am beyond desperate right now 😞

 

-----------

[Service_2021-04-03_09.26.13.txt] 03/04 09:26:17.417 {!ERROR!} [OAF ERROR] software\oculussdk\pc\oaf\liboaf\os\file.cpp(1012) : Failed to open file: Access is denied. (1971052)
[Service_2021-04-03_09.26.13.txt] 03/04 09:26:17.417 {!ERROR!} [OAF ERROR] software\oculussdk\pc\oaf\liboaf\os\file.cpp(1012) : Failed to open file: Access is denied. (1971052)

-----------

[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.056 {!ERROR!} [PluginManager] Failed to load HeadsetPlugin: EmulationPluginAddition; got error code: -1010
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 max temporal layers: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 fixed slice mode support: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 num hw instances: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.118 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 max temporal layers: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 fixed slice mode support: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 num hw instances: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 max temporal layers: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 fixed slice mode support: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 num hw instances: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.134 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 max temporal layers: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 fixed slice mode support: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 num hw instances: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 max temporal layers: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 fixed slice mode support: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.150 {!ERROR!} [xrstreaming] Unable to get H264 num hw instances: 11
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:33.483 {!ERROR!} [os/file] Unable to open path 'C:\AMD\Win10-Radeon-Software-Adrenalin-2020-Edition-20.10.1-Oct19\Bin64\RadeonInstaller.exe [5]
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:34.329 {!ERROR!} [Kernel:Error] [Aggregated 5 times] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:34.632 {!ERROR!} [MobileConfigWrapper] getBool() received invalid param: oculus_store:is_rift_redesign_enabled
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [xrstreaming] WinUsb_ReadPipe(handle:0x0000000000000000, ep:255, len:1024) failed: (995) The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an application request.
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.927 {!ERROR!} [Kernel:Error] OVR Error:
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.951 {!ERROR!} [xrstreaming] inbound data processing loop exited: transport closed (12)
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.951 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:42.951 {!ERROR!} [xrstreaming] Failed to parse PCI vid and pid from string ""
[Service_2021-04-02_20.29.32.txt] 02/04 20:29:45.230 {!ERROR!} [PluginManager] shutdown(): Plugin (handle = 4) with serial no headset serial yet still held but proceeding with shutdown

5 REPLIES 5

ActionM
Level 3

Hmmm I’ve just started having this problem I’ve not had problems since I got it last year but since today mine or my sons won’t connect to oculus software with different cables 

so it must be something the oculus has done 

Mines a new pc with new cables and the headsets are not that old either 

AshWrift
Level 2

same type of issue, started with V27. link cable still works for me but reduced quality and other buggyness. the crashes only last a few seconds and i relaunch into the link cable games quickly through the settings menu, but it happens so often any competitive play is worthless. also noticing controller tracking is acting funny /sometimes/, especially in beat saber, seems to teleport through blocks 

Anthony9980
Level 2

Today I went digging more into the issue, and found a strange thing. So I can launch an app from Oculus, for example (SteamVr does not work), and the app opens. I can even see on the monitor that the tracking works - I move around and Oculus sees it. However, what it fails to do is to produce an image to the headset via link. The issue seems to be related to this

 

Downgrading the drivers however did not work. I don't have also an integrated GPU, but due to working from home I do have a Citrix Indirect Display Adapter, and disabling it did not help

 

I will try to dig more as much as possible. A friend bought also a Quest, I asked him for logs and dxdiag. I will post here a solution if I will ever be able to find it 😞

fractalH
Level 2

I got the same probleme as you, i upgrade my pc this week, change CPU, so i re-install windows+driver to start with somthing new, but now oculus link don't work all I get is three dots for a few seconds, and then I am back in Oculus Home.