cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rift S Sound Device Issue

oOZeitgeistOo
Level 2
Everytime when i play my Sound Device (Rift S) disconnects (I get a quick Freeze and then i cant hear nothing). I have to deactivate and active all Sound Devices and then it works, but when im Ingame after  a couple of minutes it happenns again. I know there is a Problem with Windows 1909 Build ...

... BUT, what can i do to fix this annoying Issue ? On my Support Ticket i get no Answer.
I have tried everything (all recommended Things on the  Support Page).

Make it sense to downgrade to an older Windows Build ? I`m sure im not alone with this Problem. Any Fixes ? Would be nice if someone can help me where had this same  Issue.
6 REPLIES 6

AnolCorzair
Level 2
Hello, I have the same issue. So this is software problem.. Hopefully it will be fixed soon.

How long you ingame untill that happens? For me it is kind of 30-40 minutes

oOZeitgeistOo
Level 2
Maybe 10 minutes? I have bought now an Inatek PCI Card to get the USB Power direct from the PSU. Maybe this helps.

AnolCorzair
Level 2
Reply pls in this topic if it helps then

oOZeitgeistOo
Level 2
My Sound Issues are gone after installing the Card. Give it a try too if you want
I cant post Links because i have to be hanging around longer here, but this is the Card
Inateck PCIe USB 3.0 card 4 ports with 2 SATA power cables, KTU3FR-4P










AnolCorzair
Level 2
So it looks like power consumption issue. 

Also for me it was kind of fixed for 5 days or so. I played a lot of sessions more than 2 hours each and everything was fine till yesterday. For some reason it's back. Well, if I don't find any software solve I'll probably take your advice. Thanks for answer.

HardGlock
Level 3
I found that with sound cutting out it was a 'running out of RAM' issue.  I doubled my RAM and that issue disappeared.  The mic, well, that's a whole different question....