cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WebVR

AGL1
Level 4
Has anyone been able to use either the Firefox or Chromium browsers to use WebVR on the ir Rift CV1 successfully?
46 REPLIES 46

Zenbane
Level 15
It works best with Nightly
https://nightly.mozilla.org/

AGL1
Level 4
Thanks for the quick reply, I have tried with Nightly and whilst the dual image appears on my monitor, all I get on the Rift is
'Sorry, Firefox.exe is taking a while to load' etc

I have installed Nightly and Mozilla's WebVR Plus

Any help would be most welcome!

Jordy74
Level 3
I installed both Firefox Nightly and experimental builds of Chromium.
Both crash a lot but Chromium works better with "WebVR API Emulation" addon installed and disabled.
Install instructions here: https://mozvr.com

Tested on Win10 Pro x64, Rift CV1
Chromium - Version 54.0.2823.0 (64-bit) + WebVR API Emulation 1.0.3
Nightly 51.0a1 + Mozilla WebVR Plus 0.5.0

Lanacain
Level 2
I'm having the same issue. I hit enter vr, put on headset, and get "sorry, firefix.exe is taking a while to load." Doesn't matter how long I wait, it just stays there. Received cv1 only a few days ago so not sure if I'm doing something wrong. I've followed the instructions for Firefox and chromium.

k_s
Level 2
I have the same problem. A week ago, everything was working fine. Seems to be correlated with any update. Has anyone an idea how to resolve this problem?
My system Windows 10 Pro, DK2, latest Oculus runtime, Firefox Nightly 51.0a1 + Mozilla WebVR Plus 0.5.0.
Thanks a lot!

AGL1
Level 4
I think the Oculus Runtime 1.7 has broken WebVR somehow 😞

k_s
Level 2
Is there a possibility to install the runtime with a previous version? Has anybody else similar problems? 😞 Using Chromium at least the tracking is working but I can't get input to the Oculus Screens.

Zenbane
Level 15
I just used my Rift successfully with Nightly to view the silly little 360 WebVR page I made,

http://mystrock.com/goatvr/

Not sure why other folks are having problems.

jammin0
Level 3
Same issue here.  Everything looks like it is working from the PC end but the rift gives me "firefox.exe/chrome.exe taking long time to load" message with chromium or mozilla nightly.  Was just about ready to backup, uninstall, and then install 1.6 to see if it works but seeing a 30GB filesize.  Might try it when I'm not running so many other things on my drive.  Just trying to use WebVR for the first time so I can't confirm whether it worked before the update or not.  Surprised that there isn't more discussion of a workaround or fix.