cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Black screen on Rift, orange light glows but no white light in headset. please help.

syed_rezwan
Level 2
Ive updated my rift few days ago with the new firmware update. but today, my headset wont turn on. it seems like it is having a hard time booting from standby mode. The screen seem to have no power at all. When i go to setup in the oculus app, it shows this error https://imgur.com/a/DRVewOC. My connections seem to be ok as you can see here https://imgur.com/a/lUiZVur. But i have tried changing ports and reinstalling the oculus app and updating my drivers. I am curretly on a gtx 1070 and my oculus is connected to the hdmi port with no connectors/converters. Please help. Thanks in advance.

8 REPLIES 8

LZoltowski
Volunteer Moderator
Volunteer Moderator
Follow instructions on how to get logs and attach them here, so I can have a look.

https://forums.oculusvr.com/community/discussion/33792/how-to-get-logs-for-bug-reports-for-consumer-...
Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

Be kind to one another 🙂

syed_rezwan
Level 2
Thank you!

LZoltowski
Volunteer Moderator
Volunteer Moderator


Thank you!

The initial setup completed without an issue, I will need the log gather from the actual app.

Run "OculusLogGatherer.exe" by double-clicking the icon after navigating to this folder:
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics
and upload the zip file to your post.
Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

Be kind to one another 🙂

syed_rezwan
Level 2
i believe these are the right ones.

LZoltowski
Volunteer Moderator
Volunteer Moderator
The setup completes fine, but it looks like there is a hardware health error. I would get in touch with official support to see what they can do for you, upload the same logs with the ticket.

https://tickets.oculusvr.com/hc/en-us/requests/new
Core i7-7700k @ 4.9 Ghz | 32 GB DDR4 Corsair Vengeance @ 3000Mhz | 2x 1TB Samsung Evo | 2x 4GB WD Black
ASUS MAXIMUS IX HERO | MSI AERO GTX 1080 OC @ 2000Mhz | Corsair Carbide Series 400C White (RGB FTW!) 

Be kind to one another 🙂

cybereality
Level 15
It looks like the software is having problems reading data from the headset or sensors. My guess would be it's a USB issue. You can try updating or uninstalling the USB drivers for your motherboard. It could also be a hardware issue, such as a failing headset. I'd recommend submitting a ticket in case we need to offer warranty replacement. Thanks. https://support.oculus.com/
AMD Ryzen 7 1800X | MSI X370 Titanium | G.Skill 16GB DDR4 3200 | EVGA SuperNOVA 1000 | Corsair Hydro H110i Gigabyte RX Vega 64 x2 | Samsung 960 Evo M.2 500GB | Seagate FireCuda SSHD 2TB | Phanteks ENTHOO EVOLV

lucasaguirre
Level 3
Hello was this trouble fixed? Im having the exact same issue since this mandatory update. Orange light and no image in my headset but according to Oculus software everything is running fine. 

Jimbob2bob
Level 4
Same issue here since the update